PARO1.jpgPARO4.jpgPARO3.jpgPARO4-MOLENSTREEK.JPG
Congres autotransplantatie

Van 25-27 mei 2018 vond het tweede congres over autotransplantatie van natuurlijke elementen plaats. Dit keer viel de eer aan Rotterdam. Op het historische schip de SS Rotterdam werd in 3 dagen een breed scala aan onderwerpen aangedragen met betrekking tot autotransplantatie.

rotterdam_toothtransplantation 2.jpegAutotransplantatie van tanden is een zeer elegante manier om bij verlies door trauma of agenesie de edentate regio te herstellen met donorelementen van de patiënt.

De focus van het congres lag op tandtrauma en de mogelijkheden waarbij autotransplantatie een uitkomst kan bieden. Tijdens het congres kwam duidelijk naar voren dat bij toepassing van autotransplantatie een samenwerking met verschillende disciplines binnen de tandheelkunde noodzakelijk is. Voor een voorspelbaar behandelresultaat is team nodig van een kaakchirurg of parodontoloog, een orthodontist, restauratief tandarts, endodontoloog en algemeen practicus.

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos en bied door de aanwezigheid van een parodontaal ligament voordelen ten opzichte van de veelal toegepaste osseogeïntegreerde implantaten.

We hopen binnenkort vanuit de Parodontologie Praktijk Groningen de eerste behandelresultaten middels een "teamapproach" te kunnen melden.

050 3130064

maandag - vrijdag:
08.00 - 16.00 uur

info@paropraktijkgroningen.nl

Locatie Groningen

Ubbo Emmiussingel 17
9711 BB Groningen

Locatie Veendam

Molenstreek 13
9641 HA Veendam

© 2024 Paropraktijk Groningen. Alle rechten voorbehouden.
website gemaakt door Ton Ensing / EigenZinnig
hosting: EigenZinnig