PARO1.jpgPARO4.jpgPARO3.jpgPARO4-MOLENSTREEK.JPG
Nieuws
Maart-editie Fundamenteel

Jeroen Zweers heeft in de laatste maart-editie van de “Fundamenteel” van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) een bijdrage geleverd. Het betreft een vakinhoudelijke beschrijving van het artikel “Factors influencing outcomes of surgical therapy of peri-implantitis: A secondary analysis of 1-year results from a randomized clinical study (2023)”

Voordracht over Parodontitis en de algemene gezondheid

Op 2 februari 2024 gaf onze collega Jeroen Zweers een voordracht  aan tandartsen en mondhygiënisten voor de organisatie Dental Best Practice met als thema “Parodontitis en de algemene gezondheid”. Een interactieve dag waar de rol van mondgezondheid in relatie tot de rest van het lichaam onder de aandacht werd gebracht.

2024 FOTO DENTAL BEST PRACTICE NIJKERK.JPG

Publicatie in het NTvT

In de februari-editie van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTvT) heeft onze collega Jeroen Zweers, samen met collega’s Tjakkes, Vochteloo en van Pelt een bijdrage geleverd aan de publicatie. “Wortelresectie: tandbehoud door problemen bij de wortel aan te pakken”.

Lezing Jeroen Zweers over klinische kroonverlenging

Op 15 januari 2024 gaf Jeroen Zweers een lezing over de klinische kroonverlenging in de algemene praktijk voor de Rotterdamse Tandartsenvereniging. In het van der Valk hotel te Blijdorp gaf onze collega een voordracht aan zo’n 100 tandartsen over de indicaties voor een klinische kroonverlenging en hoe dit voorspelbaar toe te passen in de algemene praktijk. 

PPG-LEZING-JZ.JPG

September-Editie Fundamenteel

Jeroen Zweers heeft in de laatste september-editie van “Fundamenteel” van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) een bijdrage geleverd.  Een vakinhoudelijke beschrijving van recente literatuur en een toelichting op het werk  binnen het onderwijs aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM).

Cursus endodontologen UMCG

Op zaterdag 9 september 2023 gaf collega Jeroen Zweers een voordracht en workshop aan een groep van 25 NVVE erkende endodontologen op de skills lab van het Universiteit Medisch Centrum te Groningen. Om de vaardigheden van het hechten bij chirurgie te herhalen en/of uit verbeteren bleek deze middag uitermate geschikt. Interessant is hierbij dat vanuit een parodontaal perspectief er duidelijk raakvlakken maar ook zeker verschillen zijn waar te nemen met het gebied van de chirurgie binnen de endodontologie.

IMG-20231008-WA0000.JPG20231007_143746.JPG

4 mijl van Groningen editie 2023

Team Parodontologie Praktijk Groningen was ook dit jaar weer van de partij bij de 4 mijl van Groningen. Een uitverkocht sportevenement waar onder grote belangstelling langs de route een afvaardiging van de praktijk zijn beste beentje heeft voorgezet. Goed gedaan!

IMG-20231008-WA0007.JPG

Jeroen Zweers houdt "Paro: medische" voordracht

Op 16 juni mocht collega parodontoloog Jeroen Zweers een voordracht houden over de relatie tussen parodontitis en hart en vaatziekten. In het Beatrixtheather te Utrecht, met als thema “Paro: medisch”, werd de relatie tussen parodontitis en de algemene gezondheid vanuit verschillende invalshoeken besproken. Een inspirerende dag waarbij de waarde van een (parodontaal) gezonde mond nog eens duidelijk werd onderstreept.

congres 2.jpgcongres 1.jpg

Mady Ann Lie en Jeroen Zweers op cursus bij de vermaarde parodontoloog Pierpaolo Cortellini

Tijdens een regenachtige week (11-13 mei) in Florence, Italië hebben de parodontologen Mady Ann Lie en Jeroen Zweers een cursus gevolgd van de vermaarde parodontoloog Pierpaolo Cortellini. De groep Nederlandse parodontologen liet zich onderdompelen in de wereld van regeneratie van weefsels rond natuurlijke elementen en strategieën tot behoud en verbetering van de prognose van “hopeloze” tanden en kiezen.

cursus cortellini Florence.jpg

Parodontologie Praktijk Groningen loopt de Menzis 4 mijl bedrijvenloop van Haren naar Groningen

Op 9 oktober 2022 deed de Parodontologie Praktijk Groningen mee aan de Menzis 4 mijl bedrijvenloop van Haren naar Groningen. Onder ideale omstandigheden deden verschillende collega’s mee aan dit hardloopevenement. Snelste loper was Jeroen Zweers in een tijd van 27 minuten en 5 seconden. 

hardlopen2023.jpg

Klinische kroonverlenging door Jeroen Zweers

Zaterdag 2 oktober j.l. werd er een cursus “klinische kroonverlenging” gegeven op het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Jeroen Zweers werd als lid van de Expertisegroep Parodontologie gevraagd een lezing en hand-on training te geven over dit onderwerp. Met een volle deelnemerslijst was dit een geslaagde cursus en zal waarschijnlijk navolging krijgen.

IMG-20211002-WA0012.jpgIMG-20211002-WA0008.jpg

Jeroen Zweers houdt een voordracht over de nieuwe richtlijn

Donderdag 11 maart mocht Jeroen Zweers als Staflid van de Expertisegroep Parodontologie van het UMCG-CTM een voordracht houden voor ruim 160 deelnemers. Vanwege de geldende corona-maatregelen werd de voordracht online gepresenteerd. In deze lezing werd de nieuwe Richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en Behandeling in de Algemene Praktijk uiteengezet.

Voordracht Wenkebach.JPG

Paropraktijk Groningen gewaardeerd met een 8.6

U heeft onze praktijk gewaardeerd met een 8.6. Daar zijn we heel blij mee! We bedanken de deelnemers hartelijk voor het invullen van de enquête en blijven ons best doen om deze hoge waardering vast te houden.

Ubbo Emmiussingel minder goed bereikbaar

Komt u met de auto naar onze praktijk? Houd er dan rekening mee dat de Ubbo Emmiussingel minder goed bereikbaar is. Er vinden werkzaamheden aan gas-en waterleiding plaats. Deze duren tot 17 oktober 2020.

Kunt u slecht lopen of wordt u door de taxi gebracht? Dan wordt er een uitzondering gemaakt en kunt u in overleg met de verkeersregelaar doorrijden.

Wij raden u aan zoveel mogelijk de parkeergarages rond onze praktijk te gebruiken en lopend of met de fiets naar onze praktijk te komen.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van Groningen Bereikbaar

Vanaf 25 juni 2020 ontvangt u onze rekening via Infomedics

Vanaf vrijdag 25 juni 2020 ontvangt u de rekening niet meer rechtstreeks van onze praktijk, maar van de factoringmaatschappij Infomedics. Wij verzorgen de zorg voor u, Infomedics de financiële afhandeling.

Zo werkt het met onze rekening

  • Als uw e-mailadres én 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u de rekening van Infomedics via de e-mail. Als u het e-mailbericht opent, ontvangt u een sms-bericht met de verificatiecode. Met deze code kunt u de rekening van Infomedics downloaden en eventueel meteen betalen via Ideal. Infomedics heeft zijn systemen maximaal beveiligd en voldoet aan alle wet- en regelgeving rondom privacy.
  • Is uw e-mailadres of 06-nummer niet bij ons bekend, dan ontvangt u de rekening van Infomedics in een roze envelop.

Vergoeding zorgverzekering al verrekend

Heeft u recht op vergoeding van uw zorgverzekering? Infomedics heeft dit al voor u gecontroleerd. U ziet de vergoeding van uw zorgverzekering altijd terug op uw rekening. Ook ziet u het bedrag dat u zelf nog moet betalen. Dit bedrag moet u naar Infomedics overmaken.

Meer informatie vindt u op de website van Infomedics.

Eva Hulscher naar de mondhygiënist

Verslaggever Eva Hulscher van RTV Noord ging 12 mei naar mondhygiënist Jan Willem Rietman. En dat ging zo:

Nadat ik had verteld geen klachten te hebben en niemand in mijn omgeving heb met klachten, was ik welkom. Het wasbakje om te spoelen was buiten gebruik, het desinfcteermiddel met smaakje vervangen door het sterkere wataerstofperoxide, maar mijn gebit werd nog net zo streng en grondig schoongemaakt.

Of hij het eng vond, vroeg ik nog. In het begin wel, zei hij, maar na de eerste dag was het weg. Het mondkapje houdt hij wel langer op, dat gaat pas af na de schoonmaak van de behandelkamer. Verder is het als vanouds en krijg ik nog een subtiele boodschap mee naar huis: Fijne dag, en succes met raggen hè!

Eva Hulscher op bezoek.jpg

Jeroen Zweers houdt voordrachten voor KNMT Friesland

Woensdag 10 april mocht Jeroen Zweers 2 voordrachten houden voor ruim 100 Friese en Groningse tandartsen op de 21ste Waddencursus van de KNMT Friesland.

Lees verder
Hands-on training hechten voor tandartsen

Training hechten 31-10-2018.jpgOp 31 oktober verzorgden onze parodontologen Mady Ann Lie en Jeroen Zweers een hands-on training hechten voor tandartsen.
De avond bestond uit een presentatie over wondgenezing, verschillende hechtmaterialen en hechttechnieken. Door het maximale aantal van 10 tandartsen was er voldoende ruimte voor interactie.
In het 2e gedeelte van de avond was er de mogelijkheid de theorie in praktijk te brengen. Met medewerking van hechtmaterialenleverancier Bright Benelux konden de cursisten verschillende hechtmaterialen proberen en de geleerde hechttechnieken toepassen.
Een geslaagde avond die, gelet op het grote aantal aanmeldingen, zeker een vervolg krijgt in 2019!

Congres autotransplantatie

Van 25-27 mei 2018 vond het tweede congres over autotransplantatie van natuurlijke elementen plaats. Dit keer viel de eer aan Rotterdam. Op het historische schip de SS Rotterdam werd in 3 dagen een breed scala aan onderwerpen aangedragen met betrekking tot autotransplantatie.

Lees verder
European Gum Health Day 2018

Op 16 mei organiseert de Parodontologie Praktijk Groningen een inloopspreekuur voor een gratis screening van het tandvlees en het geven van informatie over tandvleesproblemen. Zowel in Groningen als in Veendam van 13.00 uur tot 17.00 uur. U bent van harte welkom!

Lees verder
Mondhygiënisten PPG verdiepen hun vak

Nascholingsavond mondhygiënisten - breed.jpg

Woensdag 7 maart vond de tweede nascholingsavond plaats voor de mondhygiënisten van de Parodontologie Praktijk Groningen. Als parodontologiepraktijk proberen we op basis van wetenschappelijk onderzoek de beste zorg voor mensen met tandvleesproblemen te bieden. Naast de reguliere recente literatuurbesprekingen proberen we nu ook ons werk verder te verbeteren en te verdiepen met intensieve nascholingsavonden. Dit geeft ons inzichten die we gelijk in de praktijk kunnen toepassen.

Jeroen Zweers houdt voordracht over parodontale plastische chirurgie

Op 7 februari 2018 nam Jeroen Zweers als spreker deel aan het 3e lustrumsymposium der TMFV Archigenes, de Groninger studievereniging van tandheelkunde en mondzorgkunde. Het lustrumsymposium had als titel Forever young - kies je eigen weg! en vond plaats in de Kinepolis (in het Noordlease stadion).

Lees verder
Gepromoveerden aan het woord

Op donderdag 18 januari organiseerde de Parodontologie Praktijk Groningen onder de titel Gepromoveerden aan het woord de eerste avondlezing van het jaar. Voor het eerst werd de lezing gehouden in het Van der Valk Hotel te Hoogkerk.

De in 2017 gepromoveerde ACTA-onderzoekers Nienke Hennequin-Hoenderdos en Eveline van der Sluijs gaven een interessante duolezing.

Lees verder
Johan van Dijk overleden

Verdrietig ontvingen wij het bericht van het overlijden van de initiatiefnemer en medeoprichter van onze praktijk

dr. Johan van Dijk
parodontoloog en implantoloog

Johan hield van zijn werk en was tot op het laatst bezig met nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied. Gedreven en gepassioneerd.

Hij had veel aandacht voor zijn patiënten en dat merken wij nu nog steeds in de praktijk.
We gaan hem missen.

Wij wensen Ruthy, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Mady Ann Lie, Jeroen Zweers en alle medewerkers van Parodontologie Praktijk Groningen

Interactieve avond over complexiteit trauma

Op donderdag 5 oktober vond alweer het tweede avondseminar Dentoalveolair trauma, een complex verhaal plaats in de Parodontologie Praktijk Groningen. Een interactieve avond waarbij aan de hand van theorie en casuïstiek de complexiteit van trauma werd beschreven. Tijdens deze avond kwam zowel de visie van de endodontoloog als parodontotoloog-implantoloog aan bod.

Lees verder
Snelle parorenners op 4 Mijl

De 4 mijl 2017.jpg

Voor de zevende keer deed de Parodontologie Praktijk Groningen mee aan de 4 Mijl van Groningen. Dit jaar deden er ruim 22.000 deelnemers mee aan dit grote sportevenement. Het weer was goed en dat zorgde voor snelle tijden. De snelste parorenner dit jaar was Jeroen Zweers (in het midden op de foto) in een tijd van 27.53 minuten. Van harte gefeliciteerd met jullie prestatie!

Endopraktijk Groningen open per 1 juni

logo ENDO.ll.jpg

Op 1 juni opent Endopraktijk Groningen. Hier kunt u terecht bij tandarts-endodontoloog Charlotte Oonk voor alles op het gebied van wortelkanaalbehandelingen en apicale microchirurgie.

Lees verder
Vertrek Judith Stoeken

Na bijna 10 jaar met veel plezier in de Parodontologie Praktijk Groningen te hebben gewerkt, heb ik mijn deel van de praktijk overgedragen aan collega Jeroen Zweers. Hij neemt de zorg voor uw mondgezondheid over. Bij Jeroen bent u zeker in goede handen.

Lees verder
Praktijk gesloten in kerstvakantie

De Parodontologie Praktijk Groningen is gesloten in de kerstvakantie (24 december 2016 t/m 1 januari 2017). Op 2 januari 2017 is de praktijk weer geopend.

Lees verder
Enthousiaste reacties op eerste cursusavond DPSI: the next level

"Vooral het praktijkgedeelte was erg leuk en leerzaam." "We kregen tips and tricks die we gelijk kunnen toepassen in de praktijk." Zo reageerden de cursisten die op 16 november deelnamen aan de eerste editie van DPSI: the next level. De verdiepingscursus voor mondhygiënisten en preventieassistenten wordt verzorgd door de Parodontologie Praktijk Groningen.

Lees verder
Tandpasta's en mondspoelmiddelen: feit en fictie

Is een spoelmiddel eigenlijk wel nodig? Hoe effectief is tandpasta bij plaqueverwijdering en reductie van gingivitis? En hoe zit het met alcoholhoudende spoelingen en dat hippe oilpulling? In een duidelijke voordracht bracht ACTA-onderzoeker Dagmar Else Slot, deskundige op het gebied van mondhygiëne en mondhygiënemiddelen, feit en fictie aan het licht. Dat deed zij op het avondseminar Chemisch op zijn academisch, dat de Parodontologie Praktijk Groningen op 2 november had georganiseerd.

Lees verder
Hoog rapportcijfer voor Parodontologie Praktijk Groningen

Patiënten zijn bijzonder tevreden over de Parodontologie Praktijk Groningen. Ze geven de praktijk het rapportcijfer 8,4. Uit de PatiëntenEnquête die de praktijk het afgelopen jaar onder hen hield, blijkt dat ze de patiëntvriendelijkheid, de deskundigheid en professionaliteit van het behandelteam hoog waarderen. Maar ook de baliemedewerkers krijgen veel complimenten.

Lees verder
Annette verlaat PPG

Mondhygiëniste Annette de Groot heeft per 1 juli Parodontologie Praktijk Groningen verlaten. Annette had een grote groep trouwe patiënten, die haar erg zullen missen. Ook haar collega's vinden het bijzonder jammer dat zij vertrekt. Annette, hartelijk dank voor de vele jaren inzet voor onze praktijk. We wensen je alle goeds toe in je creatieve leven!

Live surgery verbreedt blikveld algemene praktijk

De zaal in het Familiehotel zat vol bij de tweede live surgery van de Parodontologie Praktijk Groningen. Talloze tandartsen, preventie-assistenten, mondhygiënisten, kaakchirurgen, orthodontisten en tandprothetici volgden via een live-verbinding de twee recessiebedekkingen die parodontoloog Guido Rhemrev uitvoerde in de praktijk in Groningen. Een ervaring die hun blikveld verbreedde.

Lees verder
Leerzame avond met Peet van Gils

Op 27 oktober 2015 gaf parodontoloog/implantoloog Peet van Gils het avondseminar Immediate implant placement: 'a piece of cake' or 'a piece of tooth'? Hij hield een lezing over de socket shieldtechniek, een methode die eerder is beschreven door Dr. Markus Hürzeler. Het was een leerzame avond voor implantologen en tandartsen die gaan voor een optimaal esthetisch resultaat.

Lees verder
Sportieve prestaties PPG op 4 mijl

PPG4mijl.jpg

Het hardloopteam van de Parodontologie Praktijk Groningen heeft voor de zesde maal achtereen een sportieve prestatie geleverd op de 4 Mijl van Groningen. Alle parorunners kwamen in een prachtige tijd over de finish. Met 32:30 minuten was Eduard Han de snelste parorunner. Van harte gefeliciteerd met jullie fantastische prestatie!

Leerzaam seminar botopbouw met nieuwe generatie membranen

Het avondseminar over botopbouw met de nieuwe generatie membranen was bijzonder leerzaam. Op uitnodiging van de Parodontologie Praktijk Groningen 8 april 2015 gaf parodontoloog/implantoloog Melle Vroom op 8 april 2015 een lezing over de niet-resorbeerbare d-PTFE membranen (Cytoplast).

Lees verder
Verhelderend seminar Esthetic Risk Profile en Airpolisher

Het avondseminar over de Esthetic Risk Profile en Airpolisher op 24 maart jl. was informatief en verhelderend. Vooral de praktische handvatten en tips vielen in goede aarde bij de toehoorders, zo'n zestig implantologen, tandartsen en mondhygiënisten. Het seminar werd op uitnodiging van de Parodontologie Praktijk Groningen gegeven door parodontoloog/implantoloog Fridus van der Weijden.

Lees verder
Patiënten waarderen praktijk met 8,3

De meeste patiënten zijn dik tevreden over de Parodontologie Praktijk Groningen. Zij waarderen vooral de vriendelijkheid, behulpzaamheid en professionaliteit van het team, uitgedrukt in het rapportcijfer 8,3. Dat blijkt uit de PatiëntenEnquête die eind 2014 werd gehouden.

Lees verder

BANNER-ERNSTIGEVERKEERSHINDER.JPG

050 3130064

maandag - vrijdag:
08.00 - 16.00 uur

info@paropraktijkgroningen.nl

Locatie Groningen

Ubbo Emmiussingel 17
9711 BB Groningen

Locatie Veendam

Molenstreek 13
9641 HA Veendam

© 2024 Paropraktijk Groningen. Alle rechten voorbehouden.
website gemaakt door Ton Ensing / EigenZinnig
hosting: EigenZinnig