PARO1.jpgPARO2.jpgPARO3.jpgPARO4.jpg
Opbouw van extra bot

Als u - zoals veel mensen - te weinig kaakbot hebt om een implantaat stabiel te plaatsen, moet er eerst extra bot worden opgebouwd. Dit gebeurt vóór of tegelijk met de implantaatbehandeling, afhankelijk van de hoeveelheid kaakbot die nodig is.

Extra bot
Voor de opbouw van extra bot gebruikt de implantoloog meestal een soort kunstbot. In dat geval is er geen bot elders uit uw lichaam nodig.

Sinusliftbehandeling
Voor het plaatsen van een implantaat in het achterste gedeelte van de bovenkaak is er vaak te weinig kaakbot. Er is dan eerst een sinusliftbehandeling nodig: de implantoloog verhoogt het kaakbot door in de kaakbijholte daarboven extra bot aan te brengen, meestal kunstbot. Als het bot onder de kaakbijholte al een redelijke hoogte heeft, plaatst de implantoloog het implantaat tegelijk met de sinusliftbehandeling.

Vorming botweefsel
Het kunstbot dat de implantoloog in uw kaak of kaakbijholte heeft aangebracht, vormt zich om tot botweefsel. Dit duurt meestal zes maanden en vraagt dus uw geduld voor het plaatsen van het implantaat.

Kaakbijholtes
De kaakbijholtes bevinden zich in het gebied van de kiezen van de bovenkaak. Hoe groter deze holtes zijn, hoe minder bot er beschikbaar is om direct een implantaat te plaatsen. De kaakbijholtes worden groter:

  • naarmate u ouder wordt.
  • als u kiezen hebt verloren als gevolg van een ontsteking.
050 3130064

maandag - vrijdag:
08.00 - 16.00 uur

info@paropraktijkgroningen.nl

Locatie Groningen

Ubbo Emmiussingel 17
9711 BB Groningen

Locatie Veendam

Molenstreek 13
9641 HA Veendam

© 2022 Paropraktijk Groningen. Alle rechten voorbehouden.
website gemaakt door Ton Ensing / EigenZinnig
hosting: EigenZinnig