PARO1.jpgPARO2.jpgPARO3.jpgPARO4.jpg
Recessiebedekking

Trekt uw tandvlees zich terug, waardoor de tandwortel zichtbaar is? Dan kan de blootliggende wortel gevoelig worden. Ook hebt u sneller last van tandbederf. Daar komt bij dat de blootliggende tandhals lastig schoon te houden is en er niet mooi uitziet.

Recessie
Terugtrekkend tandvlees heet ook wel een recessie. Zo'n recessie kunnen we in de meeste gevallen goed behandelen. Met name als een beugel of te hard poetsen de oorzaak is.

Behandeling
Eerst kijken we of we de oorzaak kunnen wegnemen, bijvoorbeeld door u anders te leren poetsen. Als de recessie daarna nog niet met tandvlees bedekt is, kunnen we dat doen met een chirurgische ingreep. Met behulp van een tandvleestransplantatie kunnen we deze recessies vaak geheel of gedeeltelijk verhelpen. Het stukje tandvlees voor de transplantatie halen we meestal uit het gehemelte.

Het doel van zo'n behandeling is niet alleen om het worteloppervlak weer te bedekken maar vooral ook om het tandvlees rond de tanden en kiezen weer dikker te maken zodat het minder kwetsbaar is.

Recessiebedekking voor.jpgRecessiebedekking na.jpg

050 3130064

maandag - vrijdag:
08.00 - 16.00 uur

info@paropraktijkgroningen.nl

Locatie Groningen

Ubbo Emmiussingel 17
9711 BB Groningen

Locatie Veendam

Molenstreek 13
9641 HA Veendam

© 2023 Paropraktijk Groningen. Alle rechten voorbehouden.
website gemaakt door Ton Ensing / EigenZinnig
hosting: EigenZinnig